FinCEN-signaler avsikt att genomdriva avslöjande av offshore-kryptoinnehav

Bitcoin

FinCEN-signaler avsikt att genomdriva avslöjande av offshore-kryptoinnehav

I ännu ett slag mot kryptovalutaindustrin har det amerikanska finansdepartementet avslöjat planer på att rapportera kryptoinnehav över $ 10 000 hos utländska leverantörer av digitalvalutatjänster. FinCEN, en del av finansdepartementet som övervakar tillämpningen av inhemska finanslagar, kommer att implementera den nya regeln när den antas.

Amerikanska finansiella vakthundar skärper bestämmelserna om krypto

Enligt en rapport som publicerades på nyårsafton, avser finansiella tillsynsmyndigheter att ändra bankens sekretesslags utländska bank- och finanskonton (FBAR) för att inkludera digital valuta som en typ av „rapporterbart konto“.

Förslaget syftar till att anpassa FBAR-kraven kring innehav av virtuell valuta i linje med kontanter som hålls utanför USA. För närvarande gäller FBAR-anmälningar endast för personer som har totalt $ 10+ på offshore-finansiella konton. regeln undantar krypto som ett rapporterbart konto.

FBAR måste för närvarande innehålla detaljerad information om alla utländska konton, inklusive kontonummer, namn och adress på den utländska banken och det maximala värdet som innehas under ett räkenskapsår. Det senaste FinCEN-ändringsförslaget kommer nu att kräva liknande rapportering av alla kryptotillgångar som innehas av offshore-kryptoföretag.

Det senaste FinCEN-förslaget riktar sig mot kryptoinnehav på offshore-konton och kommer sannolikt att ha den mest anmärkningsvärda effekten på användare av icke-amerikanska börser som Bitcoin System och Bitfinex.

Vid denna tidpunkt är det oklart vilken information kryptoinnehavare kommer att behöva arkivera, till exempel plånbokadresser. Rapporten utelämnade också de exakta detaljerna om när FinCEN skulle genomföra förslaget.

Enligt de befintliga FBAR-reglerna drar bristande efterlevnad olika sanktioner såsom en rejäl böter på 10 000 USD för icke-avsiktliga överträdelser och upp till 50% av det orapporterade kontosaldot för avsiktliga överträdelser. Om den föreslagna FBAR-ändringen antas kan kryptoinnehavare utsättas för samma straff för brott.

USA: s statskassa ökar sina ansträngningar för att övervaka kryptoinnehav och transaktioner. Bara några veckor innan de föreslog att krypto skulle ingå i FBAR-reglerna kom regulatorn med ett annat drakoniskt kryptorapporteringsförslag som kallades kryptoplåneregeln.

Detta tidigare FinCEN-initiativ skulle tvinga utbyten för att lagra information om alla kryptoöverföringar som överstiger $ 3 000 till eventuella oplacerade plånböcker och rapportera transaktioner över $ 10 000 till statskassan.

Plånbokregeln har hittills dragit upp kryptosamhällets ilska, som hävdar att en sådan bred övervakning av kryptoöverföringar skulle undergräva deras rätt till integritet och kväva tillväxten inom sektorn för digitala tillgångar.

FinCEN-regler kan hindra Crypto-antagande

Om både kryptoplåneregeln och FBAR-förslaget antas måste kryptoanvändare i USA rapportera kryptobesparingar och transaktioner som överstiger 10 000 USD oavsett var de befinner sig.

Införandet av digitala valutor i de befintliga FBAR-reglerna väcker ytterligare oro över användarnas integritet och hotar att avskräcka mainstream-krypto-antagande.

Back To Top